Как Израел включва военното си разузнаване срещу COVID-19

232

Израел включва военното си разузнаване във войната срещу коронавируса. Служители от елитния отдел 8200 прилагат алгоритми за събиране и анализиране на данни.

Служители от елитния отдел 8200 прилагат свои собствени алгоритми за събиране и анализиране на данни за това как мерките, предприети от други страни, са помогнали за предотвратяване на епидемията, като същевременно обновиха остарелия софтуер на здравната система.

Израел включва някои от най-добрите си военни умове за водене на война срещу коронавируса, като членовете на елитното разузнавателно звено 8200 подпомагат здравното министерство в усилията за справяне с разпространението на болестта, предаде БГНЕС.

Най-малко 15 разузнавачи от елитно звено работят заедно със здравни служители в специално издигнато съоръжение в близост до „Медицински център Шеба“ в центъра на страната.

„Министерството на здравеопазването ни помоли да се включим в борбата срещу коронавируса“, каза неназован старши служител в звеното и добавя, че „анализират данни, използвайки наша методология“.

Други 300 членове на звеното също подкрепят усилията, като същевременно продължават задължението си да анализират данни, свързани с базираната в Ливан терористична група Хизбула, иранските сили на Кудс и Хамас в Газа.

„От министерството ни помолиха да определим защо смъртността от коронавирус в Германия остава ниска, въпреки че броят на потвърдените случаи е висок и продължава да расте, как Южна Корея успя да изравни кривата и какви са резултатите от мерките, предприети от други страни“, казва офицерът.

„Бяхме попитани и за ситуацията в Палестинската администрация и какви изследвания за лечението на коронавирус се правят по целия свят.“ Всеки въпрос се отправя към специализиран екип, който събира данни, анализира ги и подготвя доклад.

„Ние разглеждаме степента на заразяване в Израел чрез нашите сложни инструменти и бихме могли да предупредим властите, че сме близо до честотата, наблюдавана в Италия в началото на пандемията, и бихме могли да посочим фактори, които дават възможност за оптимизъм.“

Военното разузнаване на Израел също координира действията си с колегите си от други агенции по целия свят и се обърна към медицински изследователи, работещи по антитела, взети от хора, които са се възстановили от COVID-19.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама