Очи в очи със заразата.Водещ с COVID-19: Звярът идва през нощта

268

Крис Куомо, един от най-популярните тв водещи на CNN и в Съединените щати, брат на губернатора на Ню Йорк – Ендрю Куомо, събра милионна аудитория в социалните мрежи и по телевизията с описанието на страданията си от коронавирус, с който бе официално диагностициран във вторник.

Той дори участва и в една от дневните пресконференции на брат си относно пандемията и мерките в Ню Йорк, най-засегнатия град в САЩ от коронавируса, предава „Канал 3“.

„Добре съм, Звярът идва през нощта“, каза той от дома си в предаване на друг известен водещ Андерсън Купър. „Както знаем, хората от медицинския бранш започнаха да наричат вируса „Звяра“, и аз вече знам защо. Температурата ми се покачи с няколко градуса за последните 30 минути, нощите са тежки.

И научих нещо, което преди не знаех: отговорна журналистика е да кажем, че статистически 80% от хората, които хванат това, ще го изкарат окей, тоест няма да им се налага да ходят в болница, те ще го преболедуват. Но от човешка и етична гледна точка не е отговорно.

Сега, след като аз съм един от помазаните, и всички тези хора се обръщат към мен, ще им кажа: вкъщи от това СТРАДАТЕ, освен ако не сте невероятни късметлии – статистически, или дори кармично“.

Куомо разкри, че за последните 3 дни е свалил близо 6 килограма. „Изпотявам ги, това е болестта“, отбелязва той, като добавя, че пилешката супа определено му помага, за разлика от „простотиите“ в интернет. „Хапчета менте, фалшив тоник, мисля, че трябва да сме много внимателни за хора, които живеят на гърба на отчаяните“.

Крис Куомо изтъкна, че спи по около 10 часа на денонощие – „ако мога“, опитва да се разхожда и да прави „онези упражнения за дишане, защото съм ужасен да не хвана пневмония“. И посланието му към зрителите бе: „Това не е като разходка по модния подиум, но можем да се справим“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама