Заразените служители на реда с коронавирус са 9

136

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус. Започна тестване и на спешните медици. Това съобщи на редовния брифинг председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

От щаба съобщиха за още един смъртен случай от вчера на пациент с коронавирус – на 49-годишен мъж, който е починал в „Пирогов“. Приет е на същия ден в тежко състояние и сърдечна недостатъчност.

„Очаквам от д-р Паздеров да ми даде информация за веригата откъде се е заразил, дали си е бил вкъщи или не, не мога да отговоря. Но трябва да е бил вкъщи“, коментира ген. Метафчийски.

В Русе 21-годишен младеж, завърнал се от чужбина, е дал положителна проба след 14-дневната карантина. От утре ще заработи още една лаборатория за установяване на вируса с PCR-тестове, ще бъде в „Пирогов“, обяви проф. д-р Тодор Кантарджиев.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама