Гешев: Банско да бъде поставено незабавно под карантина (ВИДЕО)

77

Незабавно трябва да бъде поставен под карантина град Банско, заяви главният прокурор Иван Гешев по време на обсъжданията в правната комисия на Закона за мерките по време на извънредно положение, обявено с решение на НС от 13 март, внесен от Цвета Караянчева и други народни представители на 16 март.

Той посочи, че тази мярка, според него, е крайно наложителна и добави, че прокуратурата е указала на местния кризисен щаб да въведе по-строги карантинни мерки.

„Този законопроект е „крайно демократичен“, каза още главният прокурор.

„Това с екскурзиите в чужбина, с движение на хора по градовете, проблемите, свързани с пътуване на големи групи, трябва да бъдат решени и то незабавно. Трябва да се мине режим на почти военно положение и на задоволяване о страна на държавата на потребностите на хората“, отсече Гешев.

Според него ситуацията се променя с часове и предложеният законопроект „вчера може би е бил актуален, към днешна дата, според мен не е актуален, а утре ще бъде безсмислен“.

Гешев отново призова за по-радикални и бързи мерки. И добави, че икономиката може да се възстанови, но не и животът на хората.

Главният прокурор каза още, че държавата не може да спре да функционира.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама