Гешев: Aко преди няколко дена съм имал надежда да ни се размине, сега вече нямам

383

Меко казано е „извънредна ситуация”, смята главният прокурор

„Почти 100% сигурен съм, че няма да ни се размине. Меко казано е „извънредна ситуация”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по време на извънредното заседание на Правната комисия.

„Отговорност на държавата е да се вземат сега мерки, а не да стане така, че утре ще е късно. Щети ще има, но залогът не е икономиката, защото какво е икономиката без хората, бащите, родителите, бабите и дядовците. Икономика се възстановява, държавата се възстановява, не се възстановява живота на хората. Призовавам да се предприемат радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента. Ние бяхме почти първите, последваха ни всички и дори САЩ. Нещата се решават в началото, когато стигнем краен стадий, може да е нерешимо.“, допълни Иван Гешев.

На него се обсъжда проектът за Закон за мерките по време на извънредното положение, обявено от Народното събрание на 13 март.

Той е внесен от депутати от ГЕРБ и предвижда изменения в 13 закона, включително и в Наказателния кодекс.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама