4 години затвор за учител, блудствал с деца (ВИДЕО)

275

Заради самопризнанията присъдата на учителя е намалена с една трета

Четири години затвор за учител, блудствал с 10 ученички под 14-годишна възраст. Това постанови Окръжният съд в Стара Загора. За блудствените действия на учителя по математика станало ясно след подаден сигнал от родители, съобщи Нова телевизия.

Делото срещу 67-годишния учител започна преди две години, след като родители сигнализираха, че децата им са обект на сексуален тормоз. От прокуратурата установили, че от 2016-та до 2018-та пенсионираният Стоян Ганчев преподавал по заместване и давал частни уроци, по време на които блудствал с малолетните деца.

Ганчев е признал за блудствени действия с 10 момичета. „Той изцяло се съгласи с това, което е посочено в обвинителния акт, с обстоятелствата и фактите. Ще уточня само, че става дума за малолетни деца, малолетни момичета”, заяви Иван Марков – адвокат на родители.

Заради самопризнанията присъдата на учителя е намалена с една трета.

След като чу, че ще лежи 4 години в затвора, Стоян Ганчев, заяви, че не е педофил. „Това е потупване по рамото или прегръщане, смисъл прегръщане, моментно, в изблик на радост. Те са мои внучета и единствената ми цел е да преподам материала с най-голяма сериозност”, каза той.

„Това не е така, защото има и приложени доказателства по делото, има техническа експертиза, където са изследвани материалите от охранителните камери на учебното заведение и е видно какво е правил. Това, което е описано, като извършено от него, е така”, заяви прокурорът Константин Тачев.

69-годишният учител, ще обжалва наложените му 4 години затвор, пред Пловдивския апелативен съд.


Видео: Нова

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама