Хванаха белгиец с европейска заповед за арест

151

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо белгийски поданик, издирван от гръцките власти

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо белгийския поданик Тони Н. Той е бил обявен за международно издиране от гръцките съдебни власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 17 януари 2019 г.

Мъжът се издирва за транспортиране на граждани на трети страни (двама иракчани), нелегално пребиваващи на територията на Република Гърция към Република България, съобщават от Окръжната прокуратура в Бургас.

От съдържанието на Европейската заповед за арест се установява, че белгийския поданик има наложено наказание от 9 години и 3 месеца „лишаване от свобода“, постановено му от съд в гр. Солун, Република Гърция. Наложена му е и глоба в размер на 16 000 евро.

Двете престъпления, за които белгийският поданик е бил признат за виновен, са извършени през 2014 г. Престъпните деяния имат аналог и в българския наказателен закон – по чл.281, ал.2, т.1 и т.5, както и по чл.318 от НК.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама