Показаха предложенията за предпазните облекла за работа в случаи на коронавирус (ВИДЕО)

60

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи пред журналисти, че две мостри на защитни облекла за медиците на български фирми са изпратени към Военния институт за изследване и към няколко сертифициращи фирми

Същевременно той посочи, че държавата е осигурила за няколко месеца защитно облекло и консумативи за лекарите, но, по думите му, в момента конюнктурата на пазара показва, че при тези стоки търсенето в пъти надминава предлагането и затова се ангажира българската индустрия, за да се включат в този процес. Той също напомни, че от Турция се чакат всеки момент от тези изделия, съобщи БТА.

Предложенията за производство на тези изделия, ако те преминат успешно изпитванията, ще бъдат изпратени в Министерството на здравеопазването. Текстилните асоциации са потвърдили, че са готови веднага да започнат да шият тези изделия при осигурена материя, за което има готовност от страна на вносителите, и при одобрен типов продукт.

Защитните облекла са за многократна употреба – 50 пъти, отговарят на изискванията за водонепропускливост. Досега защитните облекла са за еднократна употреба.
Министър Караниколов съобщи, че досега заявките за еднодневни облекла са били 111 000 на месец, а маските са 100 000 също на месец.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама