Гешев: Акциите вече дават положителни резултати

92

Главният прокурор Иван Гешев посети селата Габровница и Доктор Йосифово в Монтанска област, където в петък бе проведена специализирана операция на МВР и прокуратурата по противодействие на битовата престъпност

В разговор с кметовете и граждани на населените места бе обсъдена възможността за повишаване превантивната роля на институциите в борбата с престъпността. Това съобщиха от Прокуратурата.

„Радващото е, че макар и да минаха само два месеца от началото на акциите, има първоначални положителни резултати. Вече в Монтана и в областта има чувствителен спад, в сравнение със същия период на миналата година. Надявам се това да не е временен резултат и в края на годината да се запази същата тенденция на чувствителен спад – около 1/3 на битовата престъпност, която се регистрира в Монтана и селата от областта“, коментира пред журналисти главният прокурор.

„В тези села живеят основно възрастни хора, социалното разслоение също е видимо. Целта е тези хора да са спокойни, доколкото е възможно. Да са спокойни за себе си, да са спокойни за собствеността си, за животните си и т.н.“, допълни още Иван Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев посети магистратите и служителите от Окръжната и Районната прокуратура в Монтана, както и Окръжната следствена служба.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама