Къде грешим в самолечението на грип

95

Грешките, които допускаме при самолечение на грип и настинка са много. Затова специалистите препоръчват да не си поставяме диагнози сами. В ефира на BTV,  д-р Венцислав Везенков разясни, че е неправилно схващането да се сваля веднага температурата при децата, когато имат грип. 

„Когато се повишава телесната температура, се мобилизират всички сили на организма“, допълни той и посъветва още, при температура да се приемат течности, като чай от лайка, липа или шипка, сокове и дори чиста вода.

Лекарска помощ трябва да се потърси за деца до 5-годишна възраст, ако вдигнат над 39 градуса температура, защото има опасност от гърч, обясни лекарят. По думите му, антибиотиците не помагат при грип, даже вредят.

Д-р Венцислав Везенков препоръча още за три дни да си останем вкъщи и да приемаме много течности, и за възрастни, и за деца, преди да отидем на лекар, вземаме витамин С, чрез портокали, мандарини и лимони, а също и да не приемаме твърда храна.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама