Ирански музикален сайт трие жените изпълнители от обложките на музиката им (СНИМКИ)

34

Иранският уебсайт за музикални стрийминг услуги “Меловаз” стана световна новина, след като потребители в Туитър споделиха снимки как изглеждат обложките на любимите им албуми.

Оказва се, че жените изпълнителни са щателно изтривани и сякаш не съществуват въобще.
Решихме да проверим дали това наистина е така. Можете да видите колажите, които направихме, с оригинални обложки на жени изпълнители и с иранската им цензурирана версия.

Заглавната снимка на този материал е с албума на Тейлър Суифт Lover, от който е останал само розово-синият фон. Самата Суифт изглежда е изчезнала.

Снимка: Screenshot

Обложката на албума на певицата Пара Фабиан – Papillon не би изглеждала провокативна на повечето хора, но явно за иранците е. От оригиналния дизайн е останал единствено надписа на албума. Снимката на изпълнителката липсва.

Сингълът на певицата Камила Кибело също е пострадал от ретуша. На оригиналната обложка можем да видим лицето на Кибело, но на цензурирана версия са оставили единствено цветята с лошо замазан фон на мястото на певицата.

Обложката на певицата Сиера е може би малко по-провокативна. На нея тя е с боядисано в чисто черно голо тяло, но не се различават почти никакви полови белези. Въпреки това на цензурирана версия е оставен само надписа – отново доста
лошо замазан.

Снимка: Screenshot

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама