Свалиха еднометрова игуана от дърво в Стара Загора (СНИМКИ)

75

Сигнал на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора за почти еднометрова зелена игуана, на висок клон, събра спасителен екип вчера следобед.

Влечугото бе свалено от липа, намираща се на кръстовището на улиците „Васил Левски“ и „Пенчо Минев“ в града, научаваме от сайта на общината.

В спасителната акция са участвали близо десет души, сред които директорът на Зоопарка доц. Радослав Михайлов, началникът на отдел „Административно и информационно обслужване“ на Община Стара Загора Боян Даскалов и доброволци.

Снимка: Община Стара Загора

С помощта на вишка животното е свалено, а след това откарано в старозагорската зооградина, която има статут на Спасителен център. От думите на директора стана ясно, че игуаната е прегледана, нахранена и вече е сред себеподобни, на сигурно място.

Снимка: Община Стара Загора

При закупуване на подобен вид екзотични любимци, от техните стопани се изисква регистрация, припомниха от администрацията. До този момент няма информация на Горещия телефон за изгубено влечуго от този вид в Стара Загора.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама