Осъждан три пъти за шофиране след употреба на алкохол, уби себе си и приятеля си

152

Мъже на 21 и на 26 години от каолиновското село Гусла загинаха снощи край исперихското село Здравец, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 23,00 часа. Мотоциклет „Хонда CBR“ без поставена регистрационна табела, управляван от неправоспособен 26-годишния мъж, при движение с несъобразена скорост на ляв завой излязъл от пътното платно и се ударил в крайпътно дърво вдясно по посока на движението.

Водачът и возещият се зад него пътник на 21 години загинали на място. Загиналият водач на мотоциклета е осъждан три пъти за шофиране след употреба на алкохол, като последния път през 2017 година е излежал ефективна присъда за това.

Пътникът на мотора е осъждан за шофиране на нерегистрирано МПС. Образувано е досъдебно производство, добавиха от полицейския пресцентър.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама