Служители напускат офиси в Бургас заради труса

119

Силен трус разлюля Бургас в 14 часа днес, а някои служители на офиси в центъра на града напуснаха работните си места и изчакаха уплашени навън.

„Усети се много ясно. компютърът ми започна да играе на бюрото“, каза мъж от куриерска фирма. „Малко преди 14 ч. се качих в стая на последния етаж в сградата на общината. След минути столът ми започна да играе. По-късно разбрах, че някои граждани, които са били по това време в сградата, са напуснали уплашени“, разказа пред 24 часа служителка от общинската администрация.

Най-силно земетресението се е усетило по високите етажи на жилищните олокове. Пенсионерка от жк „Лазур“, която живее на 10-я етаж разказва, че целият диван започнал да подскача.

Според Европейския сеизмологичен център епицентърът на земетресението е бил в Мраморно море, югозапдано от Истанбул, а трусът е с магнитут 6.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама