Туристи умират мистериозно в Доминиканската република

180

13 американци са жертва на мистериозна смърт в Доминиканската република. Инцидентите се случват от 13 юни миналата година.

31-годишният Джейми Джестър умира на 17 март малко след като коментирал, че лимонадата му има странен вкус, съобщава Ей Би Ес.

Той бил на почивка със сестра си в столицата Санто Доминго, когато започнал да плюе кръв. Пиел лимонада, чийто вкус определил като „смешен”. Малко след това получил пристъп на задушаване и паднал на колене.

Едва сега смъртта му е потвърдена от Държавния департамент на САЩ.
Семейството повикало линейка, но в ранните часове на следващата сутрин мъжът починал на карибския остров.

Представители на Белия дом са посетили островната държава от 1 до 6 юли и са се срещнали с официални лица и ръководители на туризма, за да обсъдят безопасността на американските посетители, отбелязва „Форбс“.

В резултат на това са направени шест препоръки, включително за повишаване на стандартите и качеството на храните и алкохола.

От ФБР са направили токсикологични тестове върху три от жертвите. Все още няма резултати от тях обаче.

Общите изводи в докладите от аутопсиите на някои от жертвите и симптомите преди смъртта им повдигат обаче въпроса за това какво всъщност се случва в Доминикана.
Три от жертвите са пили алкохолна напитка непосредствено преди смъртта си. Хотелът в който са отседнали, след това спира да я предлага в мини бара си.

Доминиканската република е оценена с две от четири по скалата за предупреждение за пътуване на Държавния департамент на САЩ. Престъпленията, сред които въоръжен грабеж, убийства и сексуално насилие, са проблем в цялата Доминиканска република се посочва в причините за това.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама