Три ремонтни трика, с които да реновирате дома си

117

Ако сте решили да правите реновиране на старото си жилище, е твърде вероятно да откриете стара мазилка по стените, които искате да ремонтирате. Нека това да не ви притеснява. Въпреки че когато сте решили да ремонтирате нещо, тези стари и повредени мазилки могат да ви донесат известно главоболие докато работите вкъщи. В едно старо жилище се съдържа много чар – това е вярно! В някои случаи просто се налага подмяна на старото с ново.

Когато се окаже че по стените има много стара мазилка, това е проблем. Но не трябва да се притеснявате, защото за всяка ситуация има решение. Ако пък забележите проблем на старата мазилка, можете спокойно да потърсите отговорност от майстора, който я е правил. И да го помолите да я подмени.

Ето някои съвети, как да направите това.

Премахнете остатъците от стената!

Ако има стари тапети и лепило – премахнете ги! Както и всякакъв друг материал по стените. Много често в банята, кухнята или килера има строителни остатъци. Най-лесният начин да премахнете старата мазилка е да предприемете изкъртване. Вече има много фирми, които предлагат подобна услуга. В случай че искате да махнете няколко слоя тапети, може да го направите като използвате пара.

Ремонтирайте повредените стени!

Няма да е лошо да наемете някоя фирма за ремонт да поправи стените вместо вас. Внимавайте с какво комбинирате използването на гипсокартон, има материали, с които той може да не сработи. Имайте предвид че старата мазилка е проектирана по различен начин и може да се комбинира само с определени повърхности.

Използвайте маслена основа!

Когато ремонтирате стари стени е най-добре да използвате златен грунд. Най-добре ще бъде да използвате маслен грунд, когато правите вътрешно боядисване. Така няма да позволите на мазилката да се увреди от боята. Ако пък предварително сложите грунд на стената, тази мазилка ще бъде много по-здрава във времето.

И накрая, когато минете тези етапи, преминете към по-фините ремонтни дейности – боядисване с боя и латекс или слагане на тапети.

Източник: Магазин за баня КЕРАМО

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама