Не хвърляйте бебешките зъби! Един ден те могат да спасят живота ви!

606

Д-р Сунтао Ши от Националния институт по дентална медицина проведе проучване и установи, че млечните зъби съдържат десетки ценни стволови клетки, подходящи за лечение на различни заболявания.

Експерти от цял ​​свят отдавна изследват влиянието на стволовите клетки върху сърцето, мозъка, панкреаса и други органи на човешкото тяло, пище zdrave.to.

Екипът на д-р Ши установил, че зъбите за възрастните съдържат само един вид стволови клетки, докато млечните зъби (при деца на възраст от 7 до 8 години) се състоят от напълно различни стволови клетки.

Оказва се, че зъбите на вашето дете могат един ден да му спасят живота.

Как се случва това?

Стволовите клетки, намерени в пулпата (вътре в зъба), могат да дегенерира в неврони, кости и хрущяли (или дори в сърдечните клетки). Тази процедура може да бъде ефективна по време на диабет тип I, тъй като стволовите клетки могат да се превърнат в панкреатични клетки, които произвеждат инсулин.

За да запазите стволовите клетки, които могат да бъдат полезни в бъдеще, трябва да направите следното: замразете зъбите на бебето за 48 часа. По този начин ще запазите всички необходими зъбни клетки.

Директор на регенеративната лаборатория по дентална медицина Питър Мъри казва, че устата и зъбните тъкани могат да бъдат възстановени с помощта на стволови клетки от бебешки зъби!

Има специални услуги, които съхраняват бебешките млечни зъби, затова се препоръчва тези зъби да се отстранят от зъболекаря.

                                                              *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама