Наши военни лекари заминаха за Мали

37

Военномедицинска академия изпрати нов екип в Мали

Четиричленен екип от медици от Военномедицинска академия (ВМА) замина за Мали, където ще участва в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Поредният екип ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на мисията в столицата Бамако. Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на екипите става на ротационен принцип.

Нашите специалисти участват в нея за 19-и път от 2013 г. насам.

„Пазете се. Пожелавам ви успешна мисия и да се върнете живи и здрави” – това им пожела началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски. 

Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама