Сърфист наби акула с дъската си

158

Сърфист е нападнат от акула, докато се наслаждава на океана, но успял да се измъкне почти невредим.

Австралиецът използвал дъската си като бухалка и започнал да налага кръвожадното животно. В крайна сметка успял да се измъкне от мощните зъби на звяра, пише novini.london.

Инцидентът с 43-годишния мъж  станал край бреговете на град Балина в щата Нов Южен Уелс, Австралия. Понастоящем пострадалият е настанен в болница и лекарите определят неговото състояние като стабилно.

Сърфистът получил 20-сантиметрово нараняване от морския хищник, но то не се оказало животозастрашаващо. Местният жител карал сърф рано сутринта, когато бил нападнат от акула, която го захапала за крака, свалила го от дъската  и се опитала да го повлече под водата. Въпреки получената травма, мъжът успял да се пребори с акулата с дължина 1,5 метра с помощта на дъската  и да доплува до брега. Там превързал раната и се добрал до болницата с колата си.

След инцидента полицията затвори всички плажове на Балина за 24 часа. Това е четвъртото нападение на хора от акула за последните два месеца на източното крайбрежие на Австралия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама