Тръмп: Китай хакна имейлите на Хилари Клинтън

42

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че Китай е хакнал имейлите на бившата кандидатка за президент Хилари Клинтън.

Той обаче не приведе никакви доказателства или по-подробна информация за това, предадоха Дарик и Ройтерс.

„Имейлите на Хилари Клинтън, много от които са класифицирана информация, бяха хакнати от Китай“, пише Тръмп в туита си. Той допълва, че сега трябва да бъдат предприети действия от ФБР и министерството на правосъдието и допълва, че сред всички погрешни стъпки на тези институции, „доверието в тях ще си замине завинаги“, ако подобни действия не бъдат предприети.

Туитът е написан малко след полунощ днес. Представители на американското разузнаване казаха, че Русия е организирала хакерската атака срещу американската Демократическа партия, за да се намеси в изборите през 2016 г., припомня Ройтерс.

Американско федерално жури обвини 12 представители на руското разузнаване през юли за хакване на компютърната мрежа на Клинтън и на Демократическата партия.

Не за първи път Тръмп твърди, че хакерската атака е била от Китай.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама