Събират средства за реставрация на храма в Павел баня

107

Храм “Рождество Богородично” в Павел баня се нуждае от реставрация на стенописите и библейските сцени, изрисувани по стените му, съобщи Ивайло Илиев за „Нова Вест“.

В тази връзка инициативни служители на божия дом подеха преди време благотворителна кампания по набиране на средства за така нужния вътрешен ремонт.

По предварителни оценки на художници и експерти, посетили павелбанската църква, ще са необходими около 35 000 лева за обновяването на стенописите. До момемета са събрани едва 3 000 лв.

Снимка: Ивайло Илиев

Служителите, подели кампанията, вече са разпратили писма на различни институции у нас и в чужбина с молба за финансова подкрепа. Готвят се официални писма и до Българската и Руската православна църква, президента на Руската федерация Владимир Путин, българския премиер Бойко Борисов и телевизонния водещ Слави Трифонов.

Повече информация за кампанията може да получите на място в храм “Рождество Богородично”.

Вече има и обявена банкова сметка към Старозагорска митрополия за църквата в Павел баня, в която всеки, който има възможност може да дари средства:

Фонд “Църкви и манастири”
IBAN: BG84STSA93000005734285
BIG: STSABGSF
Банка ДСК – Стара Загора
За храм “Рождество Богородично” – Павел баня

Снимки: Ивайло Илиев

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама