Жълт код за Централна България: Очакват се бури и валежи

242

И този следобед ще превали и прегърми на много места в страната.

По-значителни количества се очакват в Централна България, където са обявени предупреждения от първа степен. Там количествата дъжд ще достигнат до 35 л/кв.м. Ще има и градушки.

Максималните температури ще са без съществена промяна- между 27 и 32 градуса.

Над планините около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

Утре валежи са малко вероятни. Ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишат и в по-голямата част от страната ще са между 30 и 35 градуса.

През почивните дни на много места, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места ще има значителни количества дъжд, възможни са и градушки. В неделя температурите ще се понижат и ще са между 26 и 31 градуса.

В началото на новата седмица отново ще се затопли. Ще има повече слънчеви часове, а преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама