Очаква ни слънчево време

26

Утре ще бъде предимно слънчево.

До обяд ниската облачност в източните райони ще се разкъса, видимостта ще се подобри.

След пладне в планинските райони от западната половина на страната ще се развива купеста облачност, само на отделни места – купесто-дъждовна с краткотрайни превалявания. Ще духа слаб и умерен вятър от изток. След обяд ще е горещо с максимални температури между 27° и 32°, по-ниски по крайбрежието на морето.

По Черноморието до обяд ще има ниска облачност или мъгла, след което ще се установи предимно слънчево време.

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 17°-22°. Температурата на морската вода е 16°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, с незначителна висока облачност. До сутринта в източните райони и Горнотракийската низина отново ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще са между 10° и 15°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността над масивите в Западна България ще се увеличи и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 13°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месец май и няма да се променя съществено.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама