460 ракети са изстреляни в Ивицата Газа – има загинали и ранени

71
Снимка: Pixabay.com

Вчера от палестинския анклав са били изстреляни над 460 ракети. Късно през нощта от Израел им отговарят с въздушен удар, при който твърдят, че са отстранили командир на групировката „Ислямски джихад“. Има ранени и от двете страни на конфликта. Израелският президент Натаняху заплаши с още по-интензивни атаки.

Пореден израелски въздушен удар по цел в Ивицата Газа. При атаката през изминалата нощ е убит високопоставен командир на групировката „Ислямски джихад“ и още един човек. Боен самолет е атакувал апартамент на петия етаж на сграда в южната част на ивицата Газа. В сряда от палестинския анклав към Израел са били изстреляни над 460 ракети.

Съобщава се за няколко пострадали в Израел, докато са бързали да се скрият в убежища. От „Ислямски джихад“ потвърдиха, че при нападението в четвъртък е загинал ръководителят на ракетното му подразделение.

Израелските военни също потвърдиха, че цел на удара е бил командирът, описван като централна фигура в групировката, която е „отговорна за скорошните ракетни обстрели срещу Израел“.

„Все още сме в разгара на кампанията. В този момент нашите сили атакуват яростно ивицата Газа и налагат тежка цена на терористичните организации. Искам да повторя: Който ни вреди, който изпраща терористи срещу нас, ще плати цената. Казваме на терористите и на всеки, който ги изпраща: Виждаме ви навсякъде. Не можете да се скриете. Ще изберем времето и мястото, където да ви атакуваме“, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху.

По публикацията работи: Венета Николова