18-годишният Адриан, убил младата двойка на пешеходна пътека, бил в шок: Адвокатът му заяви, че не бива да го заклеймяваме (ВИДЕО)

2145
Колаж: "Нова Вест"

По думите на адвоката Димитър Марковски е необходимо първо да се изследват юридическите факти. Според него няма как колата на Адриан да е вдигнала повече от 100 км/ч.

Адриан е в пълен шок. Той въобще не може да обясни адекватно какво се е случило в деня на инцидента. Много примитивно би било да го заклеймяваме като виновник. Няма спор, че е блъснал двамата младежи, но е важно да се изследват юридическите факти, които имат значение. Оценката им трябва да бъде обективна и безпристрастна. Това заяви в ефира на NovaNews адвокатът на обвиняемия за катастрофата на бул. „Сливница“ Димитър Марковски.

Според него колата няма как да вдигне повече от 100 км/ч. Данните по делото говорят, че не е употребил никакви психотропни вещества. Той ми сподели, че в момента, в който е усетил удар, не е видял пешеходците. Причините може да са няколко – отклоняване на вниманието или заслепяваща светлина от насрещно преминаващите коли“, коментира той.

„Няма обективни данни, които да дават информация каква е била скоростта на движение. Автотехническата експертиза ще даде повече яснота“, обясни адвокатът.

По публикацията работи: Пламена Сутева