НАТО: Западът да се подготви още дълго да оказва помощ на Украйна. Путин хвърля хиляди войници за минимални постижения

95

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според него Русия има желание войната да ескалира. По думите на Столтенберг Путин не иска мир, а продължение на военния конфликт

В интервю за британския вестник The Guardian генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че Западът трябва да се подготви за дългосрочно оказване на помощ за Украйна, тъй като Русия иска да ескалира войната.

По думите му държавният глава на Руската федерация Владимир Путин води война на изтощение и е готов да продължи да хвърля „хиляди и хиляди войници в името на минимални постижения“.

„Путин не планира мир, той планира да продължи войната“, подчерта Столтенберг. Той отбеляза, че Русия засилва военното промишлено производство и „се обръща към авторитарни режими като Иран, Северна Корея и други, за да се опита да получи повече оръжия“.

„Нуждата ще продължи, защото това е война на изтощение. Става дума за индустриалния капацитет за поддържане на помощта“, поясни генералният секретар на Алианса, пише „Фокус“

По публикацията работи: Пламена Сутева