Полезни съвети, с помощта на които ще изглеждате по-добре на снимки

53
Снимка: Pixabay

За съжаление, не всеки от нас може да се похвали с това, че изглежда добре на всяка една направена снимка. А в днешно време хората стават все по-суетни и все повече държат на това как се възприемат в социалните мрежи, например.

Експерти посочиха няколко лайфхака, с помощта на които няма да Ви се налага да правите по няколко снимки под ред, за да се получи перфектния кадър. Това са трите трика от експерти, които намираме в actualno.com.

1. Обръщане

Ако целта ви е да разтегнете фигурата, трябва да вземете под внимание следния трик: когато трябва да направите снимка в цял ръст, просто се обърнете към камерата наполовина. Раменете и гърдите са обърнати прави към обектива, бедрата са обърнати, а единият крак е леко напред, сякаш правите крачка напред. Основното нещо е да не замръзвате в това положение, тъй като не винаги е лесно да поддържате баланс, затова се опитайте да не изглеждате неловко. Отпуснете се и движете крака си от време на време или движете раменете си, за да облекчите напрежението. Помолете човека с апарата да ви снима отдолу, за да направи краката ви малко по-дълги. Красивата рамка е готова!

2. Намерете своята поза за групова снимка

Още по-трудно е да се справиш добре, ако в кадър има и други хора освен теб. Разсейваме се и забравяме всички добри ъгли и изражения на лицето. Има значение кой е до теб. Ако има повече от трима души, изберете тези, които се различават от вас по параметри във ваша полза. В този случай ще се откроите рязко на общия фон. И да, репетирайте предварително позите, които трябва да се използват в груповите снимки. Така няма да се ядосвате, че не са направили повече от една снимка, за да сте по-хубави.

3. Погледни отдолу нагоре

Вероятно всяко момиче е запознато със ситуацията, когато сами правите снимка, но когато се гледа отдолу нагоре, лицето се оказва твърде тежко. За да избегнете ефекта на подпухнало лице и визуално да разтегнете врата си, правете селфита, като вдигнете телефона малко над нивото на очите. В този случай ще получите приличен кадър без торбички под очите и бузите на цял екран. Но не вдигайте апарата твърде високо. Съобразявайки се с тези лесни трикове, винаги ще изглеждате перфектно на снимките.

По публикацията работи: Пламена Сутева