Невероятно космическо явление: „Галактически водовъртеж“ прикова погледите (ВИДЕО)

81
Кадър: Youtube/管理人_SubaruTel_StarCamAdmin

Рядко и интересно явление бе заснето наскоро в нощно небе. Камера, разположена в обсерватория на Хаваите го засне. Това е т.нар. „галактически водовъртеж“. Но от какво се причинява той?

Базираните на Земята телескопи улавят голямо разнообразие от очарователни небесни феномени, включително НЛО, странни облачни образувания и много други.

Наскоро бе заснета и странна синя „летяща спирала“, която направо си изглежда като портал към друг свят. Явлението беше заснето от камера на японски телескоп в нощното небе на Хавай, пише Mashable India.

Националната астрономическа обсерватория на Япония, която управлява телескопа Subaru, публикува обезпокоителното видео на „мистериозния“ спирален светлинен вихър с форма на галактика.

Интернет потребителите бяха във възторг, след като видяха странното видео. Някои изразиха мнението си, че това е сигнал за извънземно нашествие, други пък решиха, че може да е портал към друга планета.

Всичко това обаче, е в рамките на фантазията. Всъщност спирала, открита от Националната астрономическа обсерватория на Япония (NAOJ), е вследствие от замръзнало ракетно гориво, изхвърлено по време на изстрелване на нов сателит на SpaceX.

Превод и редакция: Пламена Сутева