Благо Джийзъса бил на косъм от това да стане свещеник

124
Кадър: Youtube/ToTo Yotov

Благой Георгиев, по-известен като Благо Джийзъса, е сред най-известните звезди на родния футбол. Но освен с футболните си постижения, Джийзъса е прочут и с любовта си към Бог, която е безкрайна. В знак на благодарност към Бога, Благой построява два параклиса – един в Суходол и друг – в Горна баня.

Футболистът гостува в популярната рубрика на „Уикенд”, където даде отговори на някои много интересни въпроси.

Благой разкри какво е пожелал на рождения си ден, който беше на 21 декември – „здраве и пак здраве“, не само за него, но и за всичките му приятели и роднини. Футболистът си пожелал ангелите му хранители винаги да са до него, както и до близките му. „Божията благословия е важна за всеки човек. Различните вещи се купуват, майсторят“, казва още той.

Той разкри още, че децата му са смисъла на неговия живот. Разкри, че много държи на семейството си и на съпругата си Поли.

Благой заяви и това, че кръста, който носи на врата си, определено му е на късмет. Чрез него знаел, че Бог е с него и ще го напътства, за да взима само правилни решения.

Футболистът заяви, че Бог е на първо място в неговия живот. По негови думи  без вяра човек е нищо.

Благой дори казва, че ако не бил станал футболист, вероятно щял да стане свещеник.

„Още като тренирах футбол, четях Библията и други църковни книги. Исках да влизам в Семинарията, но заради тренировките и лагерите нямах възможност да се подготвя. Мисля, че бих станал добър духовник“, казва Благой.

По публикацията работи: Пламена Сутева