Илияна Йотова: Президентът ще реши дали трябва да се свика Съветът за национална сигурност

blank
Кадър: Vbox7/Твоят ден

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова заяви това по време на честването на 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. По нейни думи внимателно се следи конфликта Русия-Украйна

Президентът ще реши дали трябва да се свика Съветът за национална сигурност. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на тържествените чествания на 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта, предаде БГНЕС.

По думите й Президентството много внимателно следи всякакъв вид информации относно конфликта между Русия и Украйна.

„Както виждате, всички министерства са на бойна нога, има изявление и на нашия военен министър. Ако се наложи, може да се свика и НС, но преди това трябва да бъдат изчерпани всички законови форми. Паниката е най-лошият съветник в такава ситуация като днешната“, коментира още вицепрезидентът.

„Политическите пристрастия биват забравени, когато имаме цел пред себе си. Днешната ни голяма цел е да спрем обедняването, да може през следващите месеци да няма страдащи възрастни хора, да няма безработни родители, които едва свързват двата края, да няма деца, които не могат да отидат на училище, защото нямат средства“, допълни Йотова.

По публикацията работи: Пламена Сутева