В Македония спират от работа възрастни и бременни, заради горещото време

81

Напоследък времето в Македония е доста горещо. Именно поради тази причина, правителството в столицата Скопие, взе решението бременните жени и хората над 60 години, да бъдат освободени от работа

Бременните жени и хората над 60-годишна възраст са освободени от работни задължения днес и утре заради горещото време, реши правителството в Скопие, предаде БТА.

Сред другите официални препоръки за защита на населението от горещата вълна е децата да не се извеждат навън от 11 до 17 часа и да се ограничи физическата активност в центровете за социални грижи. Червеният кръст, общините и центровете за социално подпомагане ще оказват съдействие на възрастни хора, инвалиди и бездомни.

Правителството в Скопие обърна внимание на работодателите, че определени производствени и технологически процеси могат да представляват риск за работниците, като на работодателите се препоръчва да спазват законовите регулации в тази област. Напомня се, че работниците не трябва да работят на открито в периода между 11 часа и 17 часа.

По публикацията работи: Силвана Димитрова