Защо не трябва да пиете от водата, която цяла нощ е стояла до леглото ви

8980

На всеки се е случвало да се събуди от жажда през нощта, особено летните месеци. В просъница, посягайки към чашата с вода, изобщо не се замисляме, че тя е пълна с прах и бактерии. Експерти изказват своето мнение и дават полезни съвети

Много хора имат навика вечер да оставят до леглото си чаша, пълна с вода, за да могат да пият през нощта, ако е необходимо. Но може ли да пиете тази вода сутрин?

Експерти споделят, че това е вредно и консумацията на такава вода след ставане от сън, по възможност трябва да се избягва.

Защо сутрин не трябва да пиете водата, която цяла нощ е стояла до леглото ви?

„Проблемът е, че водата, която е оставена в чаша за няколко часа през нощта, не само застоява до сутринта, но и може да навреди на вашето здраве“, споделят експертите.

Тя събира прах и бактерии, които циркулират във въздуха. В допълнение, тази течност може да привлече различни насекоми, които е възможно да оставят своите екскременти и яйца в нея. Абсолютно е невъзможно подобно замърсяване да се определи с просто око.

По-добре използвайте тази вода за поливане на цветята, а не за пиене. Препоръчителен вариант е водата на нощното шкафче да се съхранява с малка стъклена бутилка с капак.

По публикацията работи: Силвана Димитрова