Синоптик каза кога ще бъдат последните по-съществени валежи за юни

3095

Очаква се датите на последните по-съществени валежи да са 21 и 24 юни. След това започва период на сухо време с много високи температури – над 30 градуса

„През почивните дни времето ще бъде динамично. В събота ще има превалявания, над страната ще премине облачна вълна. Утре се очакват проливни валежи, те ще бъдат повече в Западна и Централна България. Гръмотевичните бури ще бъдат по-малко“, каза синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че няма условия за градушки.

„В неделя времето ще бъде слънчево и топло. През юни месец времето е много динамично, последните по-съществени валежи ще бъдат на 21 и 24 юни. Като от края на следващата седмица започва по-продължителен сух период, температурите до края на месеца ще бъдат високи. В повечето населени места ще бъдат над 30 градуса“, допълни Янков.

По думите му през идващите почивни дни в цяла Южна Европа времето ще бъде много слънчево.

„Температурите ще са над 32 градуса, дори по испанските крайбрежия ще стигат до 34°, а в Мадрид живакът ще удари 40°. Повече облаци и превалявания ще има в централните части на Европа – Северна Германия и Полша“, подчерта синоптикът.

По публикацията работи: Пламена Сутева