Граждани се събраха пред НС, за да изразят подкрепата си към Никола Минчев

140

„Ние не сме президентска република. Трябва да се управлява от правителство, избрано от парламент, който да работи“, заяви човек от подкрепящите Минчев

Граждани се събраха пред Народното събрание, за да изразят подкрепата си към Никола Минчев, докато в пленарната зала тече дебатът по оставката на председателя на парламента, предаде БНТ.

Малко след 10.30 часа при тях дойдоха депутати от „Продължаваме промяната“, които им благодариха за активната позиция и за решението им с действията си да защитят парламентаризма и демокрацията.

„Аз съм тук заради всички петоколонници, които продължават да натискат държавата ни в блатото. Те събират всички българи в различни кошове за боклук и спъват демократичното развитие на България“, каза един от гражданите.

Народните представители декларираха, че ще продължат да отстояват принципите на коалицията – съдебна реформа, повишаване на доходите и пенсиите, борба със сивия сектор, подкрепа за бизнеса.

„Това, което се случва в момента, е още повече да отблъснем хората от парламентаризма, от идеята, че България може да се управлява по този начин. Ние не сме президентска република. Трябва да се управлява от правителство, избрано от парламент, който да работи“, заяви друг от подкрепящите.

По публикацията работи: Станислава Гавазова