Папата: Един държавен глава ме беше предупредил, че може да има война

234

Това посочи Папа Франциск, като поясни, че въпросният държавен глава му е казал, че НАТО „лае пред портите на Русия“ по начин, който може да доведе до война. Папата осъжда действията на Русия в Украйна, като нарича руските войски „брутални, жестоки и свирепи“

Папа Франциск за пореден път разкритикува Русия за действията ѝ в Украйна. Светият отец каза, че руските войски са брутални, жестоки и свирепи. Той похвали „смелите украинци за това, че се сражават за оцеляването си“, предаде Bulgaria ON AIR, цитирайки Ройтерс.

В същото време днес беше публикуван разговорът на папа Франциск от миналия месец с главни редактори на йезуитски медии. Той казва: „Не виждаме цялата драма, която се разгръща зад тази война, която може би по някакъв начин беше или провокирана, или непредотвратена“, пише „Труд“.

Франциск изтъква още, че няколко месеца преди президентът Владимир Путин да изпрати войските си в Украйна, той се е срещнал с държавен глава, който изразил опасения, че НАТО „лае пред портите на Русия“ по начин, който може да доведе до война.

Осъждайки „свирепостта и жестокостта на руските войски, не трябва да забравяме истинските проблеми, ако искаме те да бъдат решени“, призова Франциск, като включва оръжейната индустрия сред факторите, които са стимул за войната.

По публикацията работи: Пламена Сутева