Възможно ли е още хора да се отцепят от ИТН?

76

Този въпрос коментира политологът Светлин Тачев. По негови думи партията се самоубива. Той смята, че е не само трудно, но дори и невъзможно да се стигне до мнозинство в правителството. Юристът и политолог Лидия Даскалова пък определи политическия живот на ИТН като приключил

„Има такъв народ“ се самоубиват, правят от нищо нещо. Нормално е за тях структурата да е йерархична, ръководството решава какво се случва неведнъж. Започва битка за търсене на депутати, които да подкрепят правителството, така че да функционира. От ИТН вероятно ще дойдат и другите депутати, необходими за правителството, възможно е и още хора да се отцепят. Това заяви за „Твоят ден“ по NOVA NEWS политологът Светлин Тачев.

По думите му е трудно и дори невъзможно да има мнозинство. „Шансовете това правителство да продължи не са много големи. Освен “Възраждане“ няма други готови за избори“, смята той.

Според юриста и политолог Лидия Даскалова политическият живот на ИТН вече е приключил, а ако има нови избори, резултатите им ще са на бариерата. „Ако изборите бяха днес, щеше да има още по-голям спад в доверието за тях. Те подходиха безотговорно когато имаха възможност да сформират правителство. В последните месеци наблюдаваме и неспазени обещания. ГЕРБ и „Възраждане“ нямат интерес да подкрепят властта. Не вярвам извън ИТН да дойде подкрепа“, смята тя. И допълни, че повечето депутати от ИТН не са наясно какво се случва, а пълната картинка е ясна само на приближените на Слави Трифонов.

По публикацията работи: Пламена Сутева