Съпругата на Брус Уилис Ема Хеминг разказва как диагнозата му афазия е повлияла на психичното й здраве

608

Съпругата на Брус Уилис Ема Хеминг призна, че се бори, след като съпругът й беше диагностициран с афазия, предава independent.co.uk.

Афазията е форма на мозъчно увреждане, което нарушава езиковото изразяване и разбирането. Той оставя страдащите неспособни да общуват ефективно и често е резултат от инсулт.

В ново интервю за The Bump 43-годишната манекенка разкри подробности за това как диагнозата на съпруга й се е отразила на психичното й здраве.

„Поставям нуждите на семейството си над моите, което открих, че не ме прави някакъв герой“, каза Хеминг пред изданието . „Това количество грижи за всички останали в моето домакинство се отрази върху психичното ми здраве и цялостното здраве и не послужи на никого в семейството ми.”

Моделът, който има две деца от Уилис, каза, че е започнала да отделя повече време за себе си.
„Неотдавна някой ми каза, че когато се грижиш прекалено за някого, в крайна сметка се грижиш недостатъчно за себе си“, каза тя. „Това ме спря в пътя и наистина резонира с мен.

„Аз не се майчинствам идеално, но знам, че имам някои основни базови нужди, които са задължителни, като на първо място упражненията. Мисля, че е важно да намериш това нещо, което те кара да се чувстваш добре и да надграждаш от там.”
Уилис и семейството му обявиха, че той се „оттегля“ от актьорството, след като беше диагностициран с мозъчно заболяване през март тази година.

В изявление, споделено в Instagram, семейството на звездата на „ Умирай трудно “ пише, че той „имал някои здравословни проблеми“, които „влияят на когнитивните му способности“.

„На невероятните поддръжници на Брус, като семейство искахме да споделим, че нашият любим Брус изпитва някои здравословни проблеми и наскоро беше диагностициран с афазия, която се отразява на когнитивните му способности“, пишат те.
„В резултат на това и с много внимание Брус се отдръпва от кариерата, която означава толкова много за него“, добавиха те.

„Това е наистина предизвикателно време за нашето семейство и ние сме толкова благодарни за вашата постоянна любов, състрадание и подкрепа. Преминаваме през това като силна семейна единица и искахме да привлечем феновете му, защото знаем колко много означава той за вас, както и вие за него.

„Както Брус винаги казва, „Изживейте го“ и заедно планираме да направим точно това.“

Превод и редакция: Медия „Нова Вест“