Караджов: Първата задача, която ще изпълни АПИ, е сериозен ремонт на прохода „Витиня“ (ВИДЕО)

Днес шофьори на ТИР-ове протестираха заради пътните условия в прохода „Витиня“. Регионалният министър се срещна с тях и изслуша техните искания, като обеща да опита да направи нещо за тях веднага. От своя страна шофьорите заявиха, че го подкрепят, но искат резултати още утре 

„Имах възможността да видя до къде сме се докарали като държава и за мен това  е повече от десетилетия бездействие. Не мога да си обясня поради каква причина пътища, които се използват за толкова тежък трафик, са в това състояние – абсолютно непроходими и непригодни за тежкия трафик. Връщам се обратно в кабинета си и така, както тези хора си вършат ежедневно работата и буквално като на война – отиват всеки ден и не знаят дали ще се върнат живи зарад този път, така и аз се връщам да се опитам да направя нещо за тях веднага“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов, който посети прохода „Витиня“. По-рано в района има протестиращи шофьори на ТИР-ове, които са недоволни от пътните условия.

Шофьори на от своя страна допълниха, че очакват решение за пътя още утре.

„Получихме обещанието, че ще бъдат взети мерки и поне в едната посока ще бъде пренасочен трафикът. За разлика от всички останали министри, за първи път някой се качи на камиона с нас и ни обърна внимание. Вижда се, че министърът е човечен и във всяка една сфера трябва да бъде така. Подкрепяме Ви, но искаме резултати. Без резултати всички ще сме пред парламента с камионите”, каза един от протестиращите шофьори.

„Чакам утре решението на НС. Почти на 100% съм убеден, че то ще бъде положително, за да решим проблема на всички пътуващи и буквално първото задание, което ще направи АПИ ще бъде за сериозен ремонт на „Витиня“, каза още Караджов.