НАТО с обещание към Украйна да обмисли доставка на тежки оръжия

152

Генералният секретар на НАТО  заяви на среща на външните министри на алианса, че не трябва да се прави разлика между доставката на отбранителни и нападателни оръжия. Той посочи, че ще бъда разгледана необходимостта от допълнителни противотанкови и зенитни въоръжения, леки и тежки въоръжения и други начини за подкрепа на Украйна

Столтенберг смята, че страните от алианса не трябва да правят разлика между доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Украйна и обеща на Кулеба да обсъди доставката на тежки оръжия за НАТО.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи това изявление на среща с украинския външен министър Дмитрий Кулеба в четвъртък, предаде DarikNews.

„Украйна води отбранителна война, така че няма разлика между доставката на отбранителни и нападателни оръжия“, каза той при пристигането си на срещата на външните министри на алианса, като подчерта, че ще обсъди с министрите доставките на различни видове оръжия, включително тежки.

„Страните от НАТО вече са обучили десетки хиляди украински войници. На нашата среща ще разгледаме необходимостта от допълнителни противотанкови и зенитни въоръжения, леки и тежки въоръжения и много различни начини за подкрепа на Украйна“, подчерта Столтенберг.

По публикацията работи: Пламена Сутева