Зам.-министърът на правосъдието с още информация за заплахата за убийство към магистрат (ВИДЕО)

165

Заместник-министърът за правосъдието направи изявление пред медиите, в което обясни, че информацията по случая е класифицирана. Той каза, че от Министерството се надяват тя да не бъде политизирана и да не се злоупотребява с нея

„Във връзка с информацията за заплаха за живота на български магистрат, по случая има образувано досъдебно производство, поради което изнасянето на факти по случая може да бъде нарушение, а също и да създаде проблем с текста на чл. 360 от НК“. Това каза зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев.

„Случаят е от такъв характер, че голяма част от фактите, които го касаят, представляват класифицирана информация. Искам да обърна внимание, че абсолютно всички магистрати, които до септември миналата година са били под охрана и защита от страна на Бюрото за защита, след промяна на Закона са преминали веднага под охрана на Главна дирекция „Охрана“, като видът на мерките за защита и охрана не е бил променян – останал е същия. Дори за много от тези магистрати, самата физическа охрана е останала същата. Тоест служителите, които са ги охранявали, са преминали на работа в Главна дирекция „Охрана“ и са продължили съответно да охраняват тези магистрати“, каза още Дечев.

„Призоваваме да не се политизира конкретният случай и силно се надяваме да не се злоупотребява с него и да се използва за някакви цели. Установили сме контакт и с МВР, за да може да подпомогне работата на случая“, завърши Емил Дечев.