„Turkish Airlines“: Съобщението „Пригответе се за удар“ е част от протоколите

157

Турската авиокомпания Turkish Airlines изпрати официално становище по случая с извънредното приземяване на техен самолет на летище София

Припомняме, че в неделя стана инцидент по линията София-Истанбул. След излитането на машината от столичното летище е установен технически проблем и се е наложило управлението да продължи ръчно. На борда е имало 95 души.

От компанията уточняват, че пилотите са направили необходимите по правилата на международната авиация съобщения към пътниците. Съобщението „Пригответе се за удар“ също е част от протоколите.

Инцидент със самолет по маршрута София-Истанбул. Пътник: Дойде истеричното крещене на пилота „пригответе се за удар“

Тече разследване за възникналия технически проблем със системата за управление. Всички необходими проверки и поддръжки на машината са извършени на време и отговарят на техническите стандарти, уверяват от самолетната компания.

Ето цялото становище, публикуваме го без редакторска намеса:

На 6 февруари полет TK1030 на „Turkish Airlines“ се връща в София малко след излитането си заради технически затруднения на системата за управление.

Пилотите на борда правят необходимите по правилата на международната авиация съобщения към пътниците. Съобщението „Brace for impact“ също е част от протоколите, спазвани от пилотите. Самолетът се приземява успешно в София.

Тече разследване за възникналия технически проблем със системата за управление. Всички необходими проверки и поддръжки на машината са извършени на време и отговарят на техническите стандарти„.