Пътник от авариралия самолет с разказ за преживения ужас (ВИДЕО)

168

Самолет кацна аварийно в неделя на летище София. Според разказа на един от пътниците, още при излитането е имало сериозен технически проблем, тъй като самолетът се е наклонил

Пътник от авариралия самолет разказа в ефира на „Здравей, България“ какво се е случило на борда по време на полета. Припомняме, че в неделя стана инцидент със самолет по линията София-Истанбул. След излитането на машината от столичното летище е установен технически проблем и се е наложило управлението да продължи ръчно. На борда е имало 95 души.

„Направи ни лошо впечатление, че ни забавиха полета с 2 часа. Не ни дадоха информация. В последствие се оказа, че е имало технически проблем със самолета. Уведомиха ни, че вече всичко е наред, повредата е отстранена и ще излетим”, обясни Антон Илиев.

Инцидент със самолет по маршрута София-Истанбул. Пътник: Дойде истеричното крещене на пилота „пригответе се за удар“

Според пасажера машината не е набрала достатъчна скорост.

„Самолетът се наклони наляво. Не стигнахме по-висока височина от 1500 м. Имам доста полети и още след първата минута разбрах, че нещо не е наред. Знам в каква позиция трябва да е носът на самолета при излитане”, коментира мъжът.

„Стюардесите казаха да приберем всичко от седалките, да свалим очилата и да се приготвим за удар. Уплашихме се, хванах детето и просто чаках”, допълни той. По думите му самолетът е кацнал на летището в София с много висока скорост.

По публикацията работи: Мариела Анастасова