Нинова: Имам добра новина за българските семейства (ВИДЕО)

1924

Имам добра новина за българските семейства. Спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на брифинг

„Административният съд в София град се произнесе по тяхна жалба срещу заповедта на Министерство на икономиката и индустрията, с която забранихме вдигането на цените. Мотивите на жалбоподателя – „Теленор България“, са, че индексирането на цените по договорите с потребителите не представлява особено важен обществен интерес. Бихме искали да им кажем, че в момента повишаването на цените и натиска върху хората е от най-важно значение на нас“, заяви Нинова.

„Съдът остави без уважение жалбата на „Теленор България“ за отмяна на предварителното изпълнение на нашата заповед и дава възможност това определение да бъде обжалвано  в 7-дневен срок“, каза още министърът.

По думите ѝ основен приоритет на министерството на икономиката е защита на потребителите. Министърът призова да се подават сигнали за всякакви нередности.

„Няма да коментирам евентуално повишаване на цените, над предлаганите. Когато се видят решенията на мобилните оператори, в момента, в който имаме информация, ако се излиза извън рамките на закона- ще реагираме“, допълни Нинова.

Министърът на икономиката призова мобилните оператори да не повишават цените, защото това е незаконно.