Бербатов и екипът му внесоха подписка за свикване на нов изборен конгрес на БФС

41

От централата трябва да се произнесат в срок до две седмици

Екипът на Димитър Бербатов внесе в администрацията на Българския футболен съюз нова подписка с искане за свикване на изборен конгрес за президент. Днес (11 януари) в базата на централата в БФС адвокат Георги Владов предостави документите, а срокът в който трябва да се произнесат от „Бояна“ дали приемат подписката, е 2 седмици, предаде bTV.

„Успяхме, всичко е нормално. Няма никакви сензации. Както беше обявено, внесохме документите. БФС има две седмици, за да се произнесе. Минимумът е 1/3 от членовете, които са 670, а ние сме подали подписите на повече от тази 1/3“, заяви адвокатът.

Това е втори път, в който от екипа на бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ предоставят подписка за свикване на конгрес за избор на президент на централата. През лятото от БФС заявиха, че са открили нередности в документите, а по-късно съдът постанови конгрес все пак да има.

На него Борислав Михайлов беше преизбран с 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Инициаторът оспори резултатите под претекст, че е трябвало да се проведе балотаж, а не директен избор.

По публикацията работи Снежина Раева