Инцидент или убийство: Младеж загина след скандал и гонка заради момиче (ВИДЕО)

562

19-годишно момче загуби живота си при автомобилна катастрофа до Сливен. 

Прокуратурата остави в ареста мъжа, причинил умишлено катастрофата, при която загина 19-годишен младеж в село Крушаре.

На 20 ноември в заведение в Сливен млад мъж закача приятелката на 19-годишния студент Петър Десиславов. Той разбира за случилото се и решава да предупреди натрапника.

Хронологията на случилото се разказа пред Нова телевизия майката на едно от момичетата, което е било приятелка на загиналия Петър.

„Хюсеин се е държал грубо и арогантно с Ванеса, при което тя му удря шамар. Той почва да й вика и да я блъска. Ванеса търси управителя на дискотеката, за да му бъде направена забележка, през това време Хюсеин си тръгва. Дъщеря ми също се прибира вкъщи”, разказа майка на приятелката на загиналото момче.

След като момичетата си тръгват от дискотеката, Петър разбира от приятелката си за случилото се. Младежът търси начин да защити честта и достойнството на Ванеса. Звъни на баща си, без да търси конфликт.

С баща си тръгват за Крушаре, където живеят близки на мъжа. Бащата на загиналия младеж Десислав Досев разказа, че тръгва със сина си, за да предотврати ескалация на напрежение. Посрещат ги с агресия.

Бащата и сина решават да си тръгнат, но два автомобила потеглят след тях. В неделния следобед улиците са пълни с хора, но колите минават с бясна скорост.

„Единият излезе с пистолет, а другият с бухалка. Стреля един път, а другият удари по колата с бухалка. Тръгнахме да бягаме, когато се ударихме – опитах се да го извадя. Казваше ми, че не може да диша. Последва удар в главата ми, май с бухалка, пукната ми е челюстта и черепа. Спомням си, че го бях извадил и дойде линейката“, заяви бащата.

Свидетел разказа за свадата.

„Започва гонка от училището. Мерцедесът с хъс го удари отзад, после още един път го блъсна и ей там го завъртя. Те в две коли бяха“, разказва свидетелят Иван Иванов пред bTV.

Преследвачите са двама братя, единият от тях е мъжът, закачал приятелката на Петър. След като колата на бащата и сина се удря в дървото, Иван опитва да помогне.

Линейката, която пристига на място, отвежда младежа, но той издъхва на път за болницата, а баща му е приет с тежки наранявания.

За Десислав трагедията е огромна, защото в рамките на две седмици, освен единственото си дете, губи и съпругата си. Приятелите на семейството искат разследване на инцидента и максимални наказания.

В ареста остава един от братята, другият е на свобода. Домът им в Крушаре е заключен. От прокуратурата казаха, че задържаният е обвиняем за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС, за което законът предвижда от 10-20 години затвор.

По публикацията работи Снежина Раева