Задържаха българин, управлявал сайт за детско порно (ВИДЕО)

308

При проведена съвместна операция с Отдела за разследване на високи технологии към Министерството на правосъдието на САЩ, в понеделник е задържан българският гражданин П.В. на 48 години. Той е обвинен за реклама и разпространение на детска порнография, като е администрирал нелегален сайт.

Над 4 млн. снимки и видеоклипове с деца между 6 и 10-годишна възраст са качвани на сайта, администриран от българския гражданин. Съдържанието е било снимки и видеоклипове с голи деца, някои с открито сексуално съдържание, облечени в полицейски костюми, униформи на мажоретки, прозрачно бельо, миниполи. Повечето от децата са били от Молдова и Украйна, обясни директорът на НСлС Борислав Сарафов.

„П.В. е осъществявал цялостната поддръжка на сайта, качване на снимкови и видео материали, достъп на членове и абонати до този сайт. Абонати са били граждани на над 101 държави. Изображенията са били достъпни за общо ползване“, обясни Сарафов като по думите му по-„атрактивните“ от тях са били скрити и се е налагало да се заплаща абонамент в размер на 80 долара.

Сайтът е генерирал приходи от над 9,5 млн. долара за няколко години. Самият администратор на сайта е получил близо половин млн. долара.

„Българинът ще бъде предаден за съдене в САЩ, където го чака присъда от минимум 50 години затвор. Честно казано, предпочитаме да го съдят там. Ние тук ще преследваме българите, които са ползватели на този сайт. Никой да не си мисли, че е анонимен. Следим всичко, знаем кои са и къде се намира”, посочи Сарафов.

„Задържаният е част от международна група. Той е администратор на този сайт, над него има ръководител, над него има хора, които перат парите. Ще бъдат повдигнати обвинения и на други лица, които са американци”, добави той.