Строеж на паркинг е на път да затрие една от малкото детски площадки в столичен квартал (ВИДЕО)

134

Детска площадка е на път да изчезне, заради строеж на огромен пубичен паркинг в столичния квартал „Хиподрума“. Напрежението сред живущите ексалира, защото това е едно от малкото места за отдих и за игра на децата в квартала

Заради строеж на огромен публичен паркинг една от малкото детски площадки в столичния квартал „Хиподрума” е напът да бъде унищожена. За това сигнализират до NOVA хора, живеещи в района. Те твърдят, че от Община „Красно село”, която строи паркинга, са ги уведомили в последния момент само и само, за да не могат да реагират.

За изграждането на паркинга някои от живеещите в района разбрали в деня, в който багерите започнали да копаят. Домоуправителка твърди, че е уведомена  в последния момент и така нямала възможност да реагира.

От скиците станало ясно, че покрай изграждането на паркинга ще бъде унищожена и част от детската площадка, която е единствената около тези жилищни блокове. Живеещите в квартала се притесняват, че новостроящият се паркинг може да бъде опасен за децата. Съмняват се и че документите за строежа са изрядни.

„В нашия блок живеят грубо около 53 деца, които няма къде другаде да си играят. Тази площадка се ползва и от децата от съседните блокове“, казва още домоуправителката.

Живущите в райони се обединяват около общото мнение, че не е хубаво да бъде направен паркинг, но не за сметка на мястото за игра на децата.

По публикацията работи: Мариела Анастасова