Д-р Костадинов: Отидохме на битка, която спечелихме, а сега предстои да спечелим и войната (ВИДЕО)

176

Партия „Възраждане“ представя основните си приоритети на пресконференция

Лидерът на партията д-р Костадин Костадинов започна като изказа благодарност към тези, които са ги подкрепили. „Възраждане беше не в кампания, а в битка. Ние бяхме подложени на една безпрецедентна репресивна кампания от страната на органите на държавната власт, която започна в началото на 2020 година“.

„Ние не отидохме на избори, а на битка, която спечелихме. Тепърва предстои да спечелим и войната. Точно заради това за нас е изключитело важно да представим пред широката аудитория основните приоритети на „Възраждане“, които повтаряме от години и които ни обединиха“, заяви Костадинов.

„Ние сме си поставили за цел да управляваме България, а не просто да влезем в парламента. Ако целта ни беше да влезем в парламента, можехме да го направим още на 4 април или на 11 юли. Предложения за коалиции имахме всякакви, но ги отказахме“, допълни д-р Костадинов.

По думите му задачата на „Възраждане“ е да върне нормалността в България, да възстанови независимостта на страната и да върне доверието на българите в институциите.

„Ако нещата продължават така, след 10 години не можем да сме сигрурни, че България ще продължава да бъде на картата на света. Ако успеем обаче да реализираме всичко, което сме записали в нашата програма, след 10 години България може да е държава, която да е един от световните приемри за икономическо, социално и политическо развитие. Вярвам, че бъдещето на страната зависи от всеки един от нас и нашата задача е да накараме българите да повярват в себе си“, каза още Костадинов.

„Възраждане” е категорично против въвеждането на еврото в страната. Това ще бъде пагубно за родния бизнес и граждани, обясни зам.-председателят Цончо Ганев.

„Откакто сме в ЕС ние сме най-бедната държава, а се водим в клуба на богатите. Сега като парламентарно представена партия не можем да позволим финансовата политика по отношение на еврото на 12-годишното управление на ГЕРБ да продължи. Друг проблем, за който са необходими незабавни мерки, е зелената сделка, която е унищожителна за българския бизнес”, добави зам.-председателят.

Партията представи и идеите си за решаване на демографския проблем в страната. Подпомагане на всички репродуктивни двойки с проблеми, е едно от първите решения, които могат да бъдат взети, обясни секретарят на „Възраждане-София” Деян Николов.

„Не са необходими много ресурси, а само политическа воля. Има редица европейски държави с добър премер в тази сфера”, допълни Николов.

За незабавна смяна на главния прокурор ще настояват още от партията. Адекватен достъп до правосъдие и разширен обхват на текущия контрол върху висящите дела са други приоритети, с които „Възраждане” ще се захване, добави от своя страна адвокат Петър Петров.