Фотографът Ауи Рабелиста: Не успях да призная чувствата си на Лорина

378

На 25 октомври, талантливата българска актриса Лорина Камбурова щеше да навърши 30 години. На 27-ми май тя почина след усложнения от Covid-19 в болница в Москва.

Отиде си актрисата Лорина Камбурова

Година след внезапната ѝ смърт нейната приятелка Дели Алън и любимият ѝ Ауи Рабелиста споделиха спомените си за нея в предаването „Преди обед“.

„Понякога ѝ беше трудно да си поеме въздух и изпадаше в паника. Обаждаше ми се в 2 или 3 през нощта. Беше ми трудно, защото чувах учестеното ѝ дишане. Усещах, че пулсът ѝ препуска. Опитвах се да я успокоявам, правехме упражнения за дишане Веднъж ми каза: „Продължавай да говориш, гласът ти ме успокоява“, разказва Ауи Рабелиста, който е фотограф и оператор.

„Предложих ѝ да отиде в болница и в крайна сметка тя отиде. Но именно там се зарази с коронавирус“, допълва той.

Лорина му казва, че има фиброза на белия дроб.

Двамата се запознават на снимките на филма „Поробени“, а след това често се чуват, докато той живее в Швеция, а тя снима в Русия.

Фотографът дори обмислял да влезе в Русия като прекоси границата със Северна Финландия пеша, но това се оказва много сложно. Пандемията прави нещата още по-трудни.

Актрисата била заинтригувана от неговия начин на живот, тъй като той прекарва месеци сред дивата природа, има кон и кучета.

След последния им разговор Ауи заминава на експедиция в планината, където няма обхват. Усетил, че тя му липсва много през това време, планирал да ѝ признае чувствата си, след като се върне. Така и не успял.

Приятелката ѝ Дели Алън, актриса и продуцент споделя, че двете са планирали да живеят заедно в Англия и дори са си търсили апартамент под наем.

„Точно тогава обаче ѝ предложиха роля в „Скъпи наследници“. Казах ѝ: „Приемай ролята. Това е страхотна възможност!“ Знаех колко обича да бъде на терен. Нямаше как да бъда егоист и да ѝ кажа да идва в Англия. Сега ми се иска да си бяхме живели заедно през тези години, но се радвам на това, което даде на зрителите с тази роля“, споделя тя.

Дели Алън и Ауи Рабелиста изграждат мемориал на актрисата на едно от най-любимите й места – на нос Калиакра.

По публикацията работи: Мариела Анастасова