Зловещи разкрития за убийството на Юмер и Теодора

941

Откриха трион, с който е нарязан Юмер Мехмед и останки на брокерката Теодора Бахлова. Oбвиняем е Станимир Рагевски. Срещу 56-годишния мъж се водят две отделни дела.

На брифинг днес от прокуратурата и полицията на Бургас беше разяснено как протичат действията по разследването за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед.

Извършихме голям обем от дейности. В хода на разследването беше установено, че останките на жертвата са държани в офис, който в момента не е обитаем. След видео наблюдение в близост до мястото в канализация са установени вещи. В продължение на няколко дни разследване със специална техника са намерени зъб и кост. След експертизата стана ясно, че те са на жертвата Теодора Бахова, съобщи шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоянов.

Дъщерята на убитата брокерка: Никой не ми повярва. Защо 10 месеца не провериха имотите на Станимир? (ВИДЕО)

„Във помещение близо до това място беше установено и оръжие, с което е извършено убийството на Юмер, както и телефон, с който е повикан там. СИМ карта от този телефон е използвана единствено за уреждане на среща на мъжа. Тази карта е била активна 3 години, но е използвана само и единствено за престъплението“, каза още старши комисар Калоянов.

„Детайлите са много важни, защото без тях не може да се установи. Открит е и електрически трион в кооперация, която е обитавана от Деян Дичев (помагач). В триона е намерена тъкан, която е установена, че е на Юмер Мехмед. Нож, който съответства на марката на този трион е намерен в автомобила на Станимир Рагевски (извършител)“, каза още прокурор Георги Чинев.

Прокурор Маринчев обясни, че мотивът за убийствата се касае за спор от имуществен характер. Жертвата Теодора Бахлова е търсила обвиняемия Рагевски за връщане на имущества.

До този момент обвиняемият Рагевски не дава никакви обяснения.

Разчлененото тяло на Мехмед беше открито в тресавище край бургаския квартал „Долно Езерово“ на 11 август – седмици след изчезването на жертвата. Малко по-късно бяха намерени останки и от тялото на Бахлова. То също било разчленено и заровено на гробищата в морския град. Брокерката изчезна през октомври миналата година, а едва десет месеца по-късно държавното обвинение образува досъдебно производство за отвличане.  В края на август от Прокуратурата съобщиха, че убийството на Теодора вероятно е извършено в деня на изчезването й. Тялото престояло повече от три месеца в бидон в жилище, което не е собственост на Рагевски, но той имал достъп до него. След това бидонът е преместен в търговски обект, който също не се използва.